Hallitus: Droonit avuksi syntyvyysvajeeseen

Suomi on luomassa innovatiivista ratkaisua hallitusta pitkään huolestuttaneeseen syntyvyyden laskuun. Nettisovellukset kuten Tinder ovat tehostaneet Suomen treffikulttuuria, mutta hallituksen mukaan ei tarpeeksi syntyvyysvajeen taittamiseksi.

Monet uskovat, että heidän on koettava monta huonoa ihmissuhdetta ennen kuin voivat löytää yhden hyvän. Ikävä kyllä hallituksen keräämät tilastot kertovat, että Tinderissä luku on 3218 huonot treffit yhtä hyvää kohden.

Ratkaisua ollaan nyt löytämässä yllättävästä paikasta.

Sodanjulistus syntyvyysvajeelle

Hallituksen teettämän selvityksen mukaan Tinderin riittämättömän lisääntymistehokkuuden merkittävä syy on ns. catfishing-ilmiö, joka tarkoittaa profiiliin vanhan ja imartelevan kuvan itsestään laittamista. Treffipaikalle mennessä viehättävää seuraa odottanut ihminen kokee silloin itsensä huijatuksi. Kuitenkin hallitus toivoo tämän kokemuksen tulevan vasta sen jälkeen, kun lapset on jo tehty.

Ongelman ratkaisemiseksi Tinderiin lisätään seuraavan päivityksen yhteydessä “Send drone” -nappi, joka lähettää sovelluksen avulla sovittujen treffien tapaamispaikalle kauko-ohjattavan ilma-aluksen tai droonin.

Droonissa on sotilaskäyttöön suunniteltu, tekoälyohjattu kamera ja se pystyy lentämään huomaamattomasti kymmeniä metrejä treffipaikan yläpuolella. Drooni tunnistaa pienetkin erot Tinder-profiilin perusteella arvioituun painoon, pituuteen tai äidin luona asumisen todennäköisyyteen.

Jos tässä vaiheessa operaatiota ei keskeytetä, drooni pystyy laskeutumaan ravintolapöytään. Siinä on myös kaiutin ja mikrofoni, ja se pystyy ylläpitämään keskustelua muutaman sanan lauseilla.

Drooni myös itsetuhoutuu automaattisesti, jos se havaitsee, että kahden metrin säteellä siitä sanotaan “miehen pitää nykyaikana olla feministi” tai “minulla on 4 lasta linnakundin kanssa”.

Tasa-arvovaikutukset puhuttavat

Jotkut ovat huolestuneet keksinnön vaikutuksesta sukupuolten tasa-arvoon. Taustalla on se, että naiset eivät kiinnostu teknologiasta yhtä helposti kuin miehet ennen kuin Apple on tuonut markkinoille söpön ja houkuttelevan version tuotteesta.

Monet naiset ovatkin testausvaiheessa suojautuneet kameradroneilta pukeutumalla Tinder-treffeille mennessään paksuihin panssarilevyihin, samoin kuin Venäjän armeija on yrittänyt suojella tankkejaan Ukrainan pommidrooneilta. Jotkut ovat myös jakaneet sosiaalisessa mediassa kokemuksiaan #Igotdroned -aihetunnisteella.

Toisaalta useat naiset ovat kokeneet positiivisena sen, että dronen kanssa käydyt keskustelut ovat olleet heidän Tinder-historiansa parhaasta päästä.

Kuva: armyinform.com.ua, käyttö CC Attribution 4.0 International -lisenssillä.

Lopulliseen ratkaisuun on vielä matkaa

Tinder-droonien käyttöä valmistellut työryhmä näkee kuitenkin projektin ensisijaisen haasteen muualla.

Nimittäin toimintoa testanneiden miesten mielestä dronen tuunaaminen on ollut kiinnostavampaa kuin treffeille meneminen. Esimerkiksi testausryhmän prototyyppidrone Ghost 1.0 ei koskaan laskeutunut yhteenkään ravintolapöytään, joskin sen kierrosaika korttelin ympäri parani testausjaksolla merkittävästi.

Drooniprojektin hyödyt syntyvyysvajeen kannalta eivät onneksi riipu drooneista. Hallitus pystyy soveltamaan osia siitä muilla tavoin.

Sosiaalisessa mediassa monet naiset ovat sanoneet, että he kohtaisivat yksin metsässä mieluummin karhun kuin miehen, koska he uskovat miesten olevan vaarallisempia.

Drooniprojektin teknologiaa hyödyntäen näiden naisten sopimille treffeille voitaisiin lähettää nälkäinen ja vittuuntunut harmaakarhu. Silloin nähtäisiin olivatko he tosissaan, ja voisiko Suomen syntyvysvajeeseen löytyä ratkaisu karhuista.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top